cvk@apeiron-edu.eu

IT CAREER DAYS / dan 2

Na danima karijere koje smo organizovali 30 i 31 maja vodeće kompanije u BiH predstavile su program prakse.
Mogućnosti za praksu predstavili su ProCredit Bank BiH, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Integral inženjering a.d., Integra inženjering d.o.o., Robokids, Vitaminka
a.d. i Mania Media
Program prakse ispred Uprave za indirektno oporezivanje predstavila je Dragica Rujević, šef odsjeka za profesionalne standarde, koja je naglasila da je Uprava otvorena prema akademskoj zajednici i da će studenti Univerziteta “Apeiron” kroz praksu uz mentore doći do najvišeg spektra znanja. “Studenti koji su u predhodnim generacijama kod nas pohađali praktičnu nastavu i u međuvremenu završili fakultete, danas su zaposleni u Upravi i vrhunski su stručnjaci, podsjetila je Rujević.

Željka Gajić, zamjenik direktora Robokids‐a, naglasila je da je Centar za vođenje karijere Univerziteta “Apeiron” pokazao zavidnu posvećenost i brigu za svoje studente organizacijom događaja. “Promocije prakse ovakvog tipa i vrhunskih kompanija poput ovih danas su nesvakidašnje i nadam se da će studenti naći sebe u nekom od programa. Imamo mnogo mogućnosti za razvoj naše firme, a samim tim i za razvoj studenta koji sutra bude dio tima Robokids‐a, prvo kao student na praksi, a kasnije vrlo moguće i kao naš radni kolega”, dodala je Željka Gajić.